Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" звинувачує Лавриновича в корупції та обмані Януковича

Вівторок, 8 листопада 2011, 11:34

Депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк звинувачує Міністерство юстиції в лобіюванні інтересів німецької Muhlbauer у виробництві біометричних паспортів для України.

Про це він сказав Українським Новинам.

Депутат вважає, що президент Віктор Янукович застосував право вето до відповідного закону під впливом Мін'юсту.

"Вето готувало Міністерство юстиції, яке зацікавлене, щоб у нас паспорти виробляла фірма Muhlbauer", - заявив він.

При цьому Коновалюк назвав розпливчастим формулювання зауважень Януковича до закону, викладених у його вето.

"Я за свою історію не пам'ятаю вето президента, яке так сформульовано розпливчасто і неконкретно. Я думаю, що міністр юстиції (Олександр Лавринович) просто обдурив президента, видаючи ті абсурдні посили, які не стосуються абсолютно порушень Конституції...", - сказав він.

"Прогресивний за своєю суттю закон став розмінною монетою ось такої кланової метушні, боротьби і спроби (дозволити) сьогодні прийти іншим іноземним компаніям на ринок України", - додав Коновалюк.

Крім того, депутат зазначив, що Muhlbauer спеціалізується на виробництві електронних документів, однак робить це в 2-3 рази дорожче, ніж київський консорціум ЄДАПС.

"Але відкатів просто ЄДАПС, очевидно, не пропонує Мін'юсту", - сказав він.

При цьому Коновалюк спрогнозував, що фракція ПР наполягатиме на набранні чинності відповідного закону, однак підкреслив, що готовий до відкритої дискусії з Мін'юстом за цим законом, щоб довести відсутність у ньому корупційних ризиків.

Як відомо, 23 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про біометричні паспорти. Прийняття цього закону викликало різку критику громадськості, опозиції, а також низки міністерств.

21 жовтня Янукович ветував закон.

ЄДАПС пов'язують з "регіоналом" Василем Грицаком.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування