Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники показали камери СІЗО, щоб не казали про "показуху"

Четвер, 1 грудня 2011, 14:37

У Державній пенітенціарній службі заперечують, що влаштували "показуху" під час візиту до Лук’янівського СІЗО експертів Європейського комітету із запобігання тортурам.

Про це йдеться у заяві відомства у відповідь на повідомленні прес-служби "Батьківщини" про відвідування європейськими експертами Юлії Тимошенко у СІЗО.

"У відповідь на інтернет-повідомлення про "показуху" відносно створення належних комунально-побутових умов окремим публічним особам, які наразі тримаються в Київському СІЗО, ДПтСУ повідомляє, що проведення ремонтних робіт в установах пенітенціарного відомства є плановими та постійно виконуваними заходами", - сказано у заяві.

За словами тюремників, у Київському СІЗО "протягом тільки останніх місяців відремонтовано дах режимних корпусів та підсобних приміщень, проведено ремонт харчоблоку, душових приміщень, частини основної огорожі та зовнішньої мережі теплопостачання установи".

"Поряд з цим, проведено ремонти цілої низки камер, під час яких було замінено віконні блоки, відремонтовано системи водо- та тепло- та електропостачання і каналізації", - заявили у пенітенціарній службі.

 
 
 Фото Державної пенітенціарної служби

Крім цього, за словами представників відомства, протягом поточного року на території Київського СІЗО завершено будівництво та оздоблення нового корпусу для тримання заарештованих жінок на 180 місць, яке було припинено ще 5 років тому (готовність - 100%, триває погодження відповідної документації щодо введення будівлі в експлуатацію).

"Таким чином, інформація про "показуху" щодо приведення умов тримання заарештованих в Київському СІЗО керівництвом установи та пенітенціарного відомства в цілому розцінюється як спекуляції та провокація окремих політиків з метою відстоювання свої інтересів", - заявили тюремники.

Як відомо, у середу прес-служба "Батьківщини" повідомила про те, що Тимошенко у Лук’янівському СІЗО відвідали представники Європейського комітету з питань запобігання катуванням.

При цьому, за даними прес-служби, "європейці були неприємно вражені тією "показухою", яку влаштувала пенітенціарна служба".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...