Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура відібрала в банку землю на житло парламентарям

Четвер, 1 грудня 2011, 15:22

Прокуратура Києва повернула парламенту гектар землі, на якому передбачалося побудувати житловий будинок для народних депутатів і співробітників парламенту.

Як пише "Дело", 9 листопада Господарський суд Києва задовольнив позов столичної прокуратури, яка вимагала розірвати договір іпотеки великої земельної ділянки в центрі Києва, укладений між компанією "ВК-Брок" і банком "Ерсте Банк".

Спірна ділянка площею понад 1 гектар, яка розташована у центрі Києва по вулиці Глибочицька 73-77, раніше був виділений Верховній Раді під будівництво житлового будинку для депутатів.

Але в 2007 році Київрада проголосувала за продаж цієї землі компанії "ВК-Брок" (раніше цю фірму очолював Євген Шевчук, який згодом керував фракцією блоку мера Леоніда Черновецького в Шевченківській райраді столиці).

У 2008 році "ВК-Брок" уклав договір іпотеки з "Ерсте Банком", за яким гектар землі перейшов у якості застави австрійському банку. Фірма "ВК-Брок" виступила поручителем по кредиту, виданому банком кіпрської компанії "Серджфілт Пропертіз Лімітед".

У 2010 році "ВК-Брок" і "Ерсте Банк" уклали ще один договір, за яким земля, яка перебуває в іпотеці, була передана фінустанові у власність.

Верховна Рада з 2007 року через суди домагалася повернення гектара землі. Пізніше до неї приєдналася прокуратура столиці.

Спільними зусиллями вони виграли низку судових позовів, якими рішення Київради про продаж землі, раніше переданої парламенту, було визнано недійсним.

Тепер же, згідно з рішенням Госпсуду Києва, усі рішення про відчуження спірної землі на Подолі в столиці стали нелегітимні.

Видання зазначає, що ще в 1986 році ця ділянка була відведена для будівництва автобази президії Верховної Ради УРСР, але у 1989 році влада заморозила будівництво.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування