Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: розгляд скарги Тимошенко може затягнутися на 3-4 місяці

П'ятниця, 2 грудня 2011, 08:59

Правозахисник Едуард Багіров прогнозує, що апеляційний процес за скаргою Юлії Тимошенко може закінчитися ближче до квітня.

Про це пише газета "Сегодня".

"Час розгляду справи апеляційним судом законом необмежений. Але, як правило, апеляція по кримінальних справах триває три-чотири засідання. 50% апеляційних скарг розглядається на першому засіданні, після чого одразу виноситься рішення. Інша половина після 4-го засідання", - сказав він.

За словами Багірова, згідно з українськими законами, може бути декілька варіантів апеляційного рішення.

"Буває так, що апеляційні суди скасовують рішення першої інстанції і відправляють справу на новий розгляд, але арештанта залишають за ґратами. Можуть винести рішення скасувати перше рішення, відправити на першу інстанцію, а арештанта випустити на підписку про невиїзд", - говорить Багиров.

"Третій варіант – скасувати рішення суду першої інстанції й визнати підсудну невинною. Четвертий – залишити рішення у силі й залишити підсудну в місцях утримання", - додає він.

"У ситуації з Тимошенко можливі всі ці варіанти, розгляд може затягнутися на 3-4 місяці. Але все ж таки, думаю, що суд скасує рішення Печерського суду і відправить справу на новий розгляд з іншим суддею. А Тимошенко, швидше за все, залишиться в СІЗО", - вважає Багіров.

Видання також підрахувало, що якщо справу Тимошенко повернуть до суду першої інстанції, то винесення нового рішення й розгляд нової апеляції може затягнутися до жовтня наступного року, коли пройдуть парламентські вибори.

Політолог Володимир Фесенко каже: "Від юристів, наближених до правлячої партії, я чув дуже обережні оцінки. Вони не чекають кардинальних змін у ході апеляції".

"Але можна звернути увагу, що суд почав свою роботу раніше очікуваного – не в середині грудня, а першого числа. Це пов'язують із тим, що 19 грудня має відбутися саміт Україна-ЄС. Тому, можливо, що в суді відбудуться події, позитивні для Тимошенко", - зазначає він.

"Але чи навряд є підстави очікувати, що ситуація зміниться на 180 градусів і Тимошенко звільнять", - говорить Фесенко.

Тим часом, БЮТівці не виключають, що через проблеми зі здоров'ям суддю Олену Сітайло, яка зараз розглядає апеляцію Тимошенко, можуть поміняти на іншу суддю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: