Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу поки не до пільговиків, йому "піднімати економіку треба"

Вівторок, 6 грудня 2011, 14:15

Питання про виплату передбачених законами України пільгових пенсій потрібно вирішувати за "круглим столом".

Про це сказав президент Віктор Янукович на прес-конференції в Єнакієвому, повідомляє Остров.

На його думку, за стіл переговорів необхідно посадити представників громадських організацій, члени яких протестують проти зниження соціальних виплат, і представників влади.

Янукович зазначив, що це питання має вирішуватися "прозоро і чесно".

Він зазначив, що зобов'язав уряд зібрати представників всіх громадських організацій, члени яких отримують пільги, щоб обговорити питання про те, що не можна знижувати рівень соцзахисту і щоб ці пільги були захищені в бюджеті.

"Я проти того щоб скорочувати пільги. Пройде кілька років, і ми вийдемо на виконання цих законів (щодо розмірів пенсій пільговим категоріям), а зараз нам треба піднімати економіку", - сказав президент.

Він підкреслив, що зараз треба сісти за стіл переговорів. Також Янукович закликав не звинувачувати колишнє керівництво країни, яке прийняло закони про пільги.

"Люди почали протестні акції, коли зрозуміли, що рівень соціального захисту може бути знижений. Це природно... Треба сісти за стіл переговорів з громадськими організаціями та владою і вирішити це питання", - ще раз повторив президент.

За інформацією "Острова", Янукович має намір у вівторок зустрітися з учасниками акції протесту-голодування, яку з листопада місяця проводять чорнобильці біля стін управління Пенсійного фонду в Донецьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...