Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не змогла довести, що непричетна до смерті чорнобильця

Вівторок, 6 грудня 2011, 14:40

Міліція не надала переконливих доказів того, що смерть чорнобильця Геннадiя Конопльова в Донецьку не стала наслідком дій правоохоронців.

Про це заявив член робочої групи при МВС щодо розслідування смерті чорнобильця Михайло Каменєв на прес-конференції в середу.

У свою чергу голова робочої групи Володимир Чемерис повідомив, що під час розтину тіла Конопльова жодних ознак насильницької смерті не виявлено.

"Проте ми переконані, що існує причинно-наслідковий зв’язок між смертю чорнобильця і демонтажем намету протестуючих", - додав він.

Головною причиною даного інциденту, на думку робочої групи, є те, що міліція не попередила належним чином чорнобильців про демонтаж намету, що і призвело до смерті Конопльова.

За висновками робочої групи, полковник міліції Сєднєв не мав права звертатися до міського голови Донецька з проханням через суд заборонити всі мирні зібрання на території міста.

Крім того, дії, здійснені представниками влади 27 листопада на акції протесту чорнобильців, не були виконанням рішення суду про заборону мирного зібрання, отже – незаконними.

"Будь-які заяви представників органів влади щодо виконання МНС чи МВС рішень суду є неправдивими", - йдеться у висновках робочої групи.

За словами Чемериса, звіт робочої групи є дійсним, оскільки його підписали голова і секретар. Робота групи була завершена 2 грудня.

Володимир Чемерис на прес-конференції передав висновки робочої групи прес-секретарю МВС Володимиру Поліщуку.

Водночас, як заявив "Українській правді" заступник голови робочої групи Андрій Сафоненко, робота групи ще не закінчена.

"Робота групи ще не закінчена, вона буде закінчена тільки у четвер. Громадська рада не прийняла звіт від групи", - сказав він.

Як відомо, 27 листопада у Донецьку під час розгону наметового містечка загинув інвалід-чорнобилець Геннадій Конопльов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування