Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура нікого не покарає на невиплати чорнобильцям: грошей нема

Четвер, 8 грудня 2011, 13:06

Прокуратура Донецької області відмовила чорнобильцям у порушенні кримінальної справи у зв'язку з невиплатою їм пенсій у повному розмірі.

Про це повідомив прокурор Донецької області Володимир Вишинський на брифінгу в четвер, повідомляє сайт Новости.dn.

"Питання полягало в тому, щоб порушити кримінальну справу, причому будь-яким чином, за статтею 382 "Невиконання судових рішень" (КК України), але - і на прийомі (чорнобильців прокурором області) була сказане про те - є судові рішення, які зобов'язують Пенсійний фонд перерахувати пенсію", - сказав він.

"Ці судові рішення були виконані, у тому числі й зі залученням виконавчої служби, у плані перерахування. І на цей час нарахування йдуть, але з урахуванням обставин, які ви знаєте, – відсутність коштів, ці нарахування йдуть як борг", - пояснив прокурор.

За його словами, "з погляду статті 382 Пенсійний фонд виконав рішення судів про те, що необхідно перерахувати".

Вишинський зазначив, що в прокуратури немає підстав говорити про склад злочину у вигляді навмисного невиконання рішення суду в діях працівників Пенсійного фонду.

Як відомо, у Донецьку з вечора 14 листопада проходить голодування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, вони вимагають здійснювати їм пенсійні виплати згідно з рішеннями суду в повному обсязі.

23 листопада Донецький обласний адміністративний суд заборонив проводити акції чорнобильців біля будівлі головного обласного управління Пенсійного фонду у зв'язку з загрозою терактів.

24 листопада співробітники Державної виконавчої служби не змогли згорнути наметове містечко чорнобильців.

27 листопада під час знесення намету голодувальників-чорнобильців одному з протестувальників – Геннадію Конопльову стало погано, і він помер.

28 листопада заступник голови Донецької ОДА з питань медицини Олена Петряєва заявила, що згідно з медичним висновком Конопльов помер природною смертю на тлі хронічного захворювання серця.

7 грудня державні виконавці заявили, що рішення суду про заборону акції має бути виконане до 10:00 9 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування