Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" і Симоненко вимагають покарати кортежі-убивці

Вівторок, 3 січня 2012, 12:41

"Батьківщина" вимагає від правоохоронних органів провести об’єктивне розслідування смертельних ДТП, що сталися після нового року за участі кортежей і високопосадовців.

У заяві партії члени "Батьківщини" вимагають "відкрито назвати винуватців, які мусять понести відповідальність згідно із законом, а також прозвітувати з цього питання у Верховній Раді на наступному сесійному тижні".

"Сьогодні було б доречно в Україні, особливо напередодні Євро-2012, запровадити новий знак: "Обережно, тут їздить Янукович і Ко", - сказано у заяві.

У свою чергу голова Компартії Петро Симоненко виступає за посилення відповідальності за ДТП за участю кортежів.

Про це він сказав, коментуючи післяноворічні ДТП, повідомляє прес-служба КПУ.

"Часті випадки ДТП при пересуванні автокортежей вимагають зміни чинних правил та посилення відповідальності за безпеку всіх учасників дорожнього руху", - заявив Симоненко.

У першу чергу, на його думку, це має стосуватися швидкісного режиму пересування автокортежа.

"І тут не має бути винятків. У населеному пункті (якщо немає інших стаціонарних знаків, що визначають швидкісний режим на тому чи іншому відрізку дороги) - це 60 км/год, за межами населеного пункту - до 130 км/год, залежно від типу автодороги", - сказав він.

Симоненко також вважає необхідним передбачити підвищену відповідальність для організаторів пересування автокортежей, "які свідомо йдуть на порушення швидкісного режиму, а у випадку, якщо ці порушення призвели до ДТП, - кримінальну відповідальність".

"Крім того, всі машини супроводу мають бути обладнані спеціальними "чорними ящиками" для фіксації переговорів. Це дозволить, в разі порушення правил дорожнього руху автокортежем, встановити посадову особу, що віддала незаконний наказ чи розпорядження", - заявив він.

Як відомо, у неділю в селі Майдан Тисменицького району Франківщини сталася аварія за участю кортежу з шести джипів.

31 грудня в Хмельницькій області сталася аварія за участю автомобіля, схожого на той, яким користується губернатор Тернопільщини. В результаті ДТП одна людина загинула, ще двоє потрапили до лікарні.

У свою чергу міліція цю інформацію спростовує, а в обладміністрації заявляють, що Хоптян разом з дружиною зустрічав Новий рік під Києвом.

Проте голова тернопільської облорганізації "Батьківщина" Василь Деревляний наполягає, що смертельне ДТП влаштував автомобіль, в якому знаходився Хоптян.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...