Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник конфіскованого мерседесу Лавриновича сподівається на його поверення

Четвер, 5 січня 2012, 08:36

Німецький власник авто Mercedes Benz, на якому їздив міністр юстиції Олександр Лавринович, заявив, що має правові підстави домагатися його повернення.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Автомобіль Mercedes Benz GL 420 з номером кузова WDC164821A522903, який 2010 року був конфіскований в Україні на користь держави, згідно з німецьким законодавством залишається власністю Mercedes Benz Bank.

Ця дочірня фінансова установа концерну Daimler видає кредити на купівлю автомобілів Mercedes та здає їх у лізинг.

Позашляховик класу "люкс" два роки тому був проданий в Україні зловмисниками, які взяли "Мерседес" у лізинг на підставну фірму у Німеччині.

Речник Mercedes Benz Bank Олівер Вігофські (Oliver Wihofszki) на запит Deutsche Welle відповів, що ця установа у співпраці з правоохоронцями у кожному випадку намагається повернути вкрадені в неї автомобілі.

"Утім, достовірної інформації про місцезнаходження згаданого "Мерседеса" поки немає", - зауважив Вігофські. Офіційно німецьку сторону про долю вкраденого авто досі ніхто не повідомив.

Як відомо, автомобіль з номером кузова WDC164821A522903? "Мерседес" 18 серпня 2009 року був узятий у лізинг підставною компанією у німецькій землі Баден-Вюртемберг.

Компанія була створена шахраями, які за декілька років продали за межами ЄС більше 40 незаконно відчужених у Німеччині авто. За "Мерседес" вартістю 82 тисячі євро шахраї сплатили лише 1100 євро - один місячний платіж за лізинг.

Як повідомив співробітник прокуратури Дармштадта Бернд Кункельманн, вже у вересні 2009 року автомобіль був проданий "одній київській фірмі".

За даними української митниці, автомобіль перетнув кордон України у Чопі 16 січня 2010 року. За кілька днів, залишивши автомобіль в Україні, громадянин Німеччини Ґеорґ Ф. повернувся додому. Після повернення до Німеччини він заявив про викрадення "Мерседеса".

Більше того, авто було занесено у базі даних Інтерпорлу.

На початку листопада 2010 року Ґеорґ Ф. знову з’явився в Україні. Митники, перевіряючи документи на кордоні, з’ясували, що за ним числиться автомобіль "Мерседес", який нелегально залишився на території України.

На Ф. завели кримінальну справу, що не завадило йому однак безперешкодно поїхати додому.

Митники передали справу МВС, за поданням якого суд згодом конфіскував автомобіль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування