Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, як Янукович просив "не пресувати" авторитета Сашу

Понеділок, 6 лютого 2012, 18:42

Нинішній президент Віктор Янукович просив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не вести слідство проти кримінального авторитета.

Про це Луценко розповів у своїй фінальній промові під час засідання Печерського райсуду Києва.

Пояснюючи, чому він в листопаді 2006 року зареєструвався в квартирі свого водія Леоніда Приступлюка, Луценко заявив: "Щоб відповісти на це питання, варто згадати політичні події того часу. А це - прихід уряду на чолі із Януковичем-2".

"Янукович запрошує мене в Межигір’я - тоді ще не вкрадену, а державну резиденцію. Після довгих розповідей про свою молодість і образи він звертається до мене: "Припини пресувати Сашу". - "Якого?" - "Мельникова в Криму", - розповів екс-міністр.

"Я, звичайно, знаю, про кого мова - депутат блоку "За Януковича", "Мєля", лідер організованого злочинного угрупування "Сейлем", в складі якого близько трьохсот бойовиків, на рахунку яких десятки вбивств, вимагань тощо", - додав Луценко.

"Моя відповідь була прямою - це бандит, я не зупинюся. І дійсно, 29 вересня 2006 року у підозрі в чотирьох убивствах затримують Мельникова та двох його подільників", - зазначив він.

"Далі - типова реакція людей Партії регіонів. Маючи на руках всі докази про причетність банди до убивств, у тому числі працівника міліції, заступник Генпрокуратури Ренат Кузьмін підписує подання в суд на арешт двох осіб, а керівника ОЗУ, за якого так піклується Янукович – відпускає. Той тікає в Росію", - розповів Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...