Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пояснив, що утеплювати будинки – дуже дорого

Вівторок, 7 лютого 2012, 16:58

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що утеплення одного стандартного 9-поверхового панельного житлового будинку коштує 8-12 мільйонів гривень.

Про це він сказав під час зустрічі із представниками громадських організацій з питань енергоефективності, повідомляють "Українські новини".

"Утеплення одного нашого стандартного 9-поверхового панельного будинку коштує приблизно від 8 до 12 мільйонів гривень", - сказав Азаров.

За його словами, така висока вартість теплоізоляції пов'язана з тим, що практично всі теплоізоляційні матеріали є імпортними.

Прем’єр нагадав, що свого часу в Україні в кожній області був як мінімум один завод, що виробляв теплоізоляційні вироби, однак наразі ситуація кардинально інша.

Він повідомив, що уряд має намір підготувати програму організації виробництва теплоізоляційних виробів.

У 2012 році Кабінет міністрів планує виділити 432 мільйонів гривень на фінансування модернізації об'єктів житлово-комунального господарства.

У 2010 році тодішній міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич оцінював, що для утеплення 9-поверхового будинку на 2 під'їзди необхідно 3-5 мільйонів гривень.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...