Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Януковича: світ апелює до президента, бо він головний

Вівторок, 7 лютого 2012, 21:05

Президент Віктор Янукович є активним геополітичним гравцем і міжнародна спільнота звертається до нього, як до головного в країні.

Таку думку озвучив представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко в ефірі 5 каналу, коментуючи резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо ситуації в Україні.

Зокрема, уточнюючи перспективи декриміналізації статей Кримінального кодексу за якими засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко і судять інших колишніх чиновників, він зазначив, що це питання до суспільства.

"Дискусія (щодо відповідальності за прийняття політичних рішень) виходить за межі особистості Тимошенко, вона ставить питання перед Україною: як ми, парламентарі, і суспільство в цілому буде ставитись до такого питання. Перекладати на президента одноосібне вирішення цього питання є некоректним по відношенню до, в першу чергу, Конституції", - заявив представник Януковича.

"Ми повинні поважати Конституцію, адже президент, за своїми повноваженнями, не має права втручатися в рішення судів", - додав депутат від Партії регіонів.

"Чому до президента апеляція? Ну тому що президент - глава держави. І коли в міжнародному праві та чи інша інституція намагається донести певний сигнал то, звісно, саме президент є уособленням країни і до нього, в переважній більшості, такі звернення йдуть", - заявив Мірошниченко.

"Що стосується резолюції ПАРЄ, то президент неодноразово наголошував, що треба вивчати і треба максимально її імплементувати", - додав представник президента.

Коментуючи заяву посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри про те, що європейські керівники не хочуть зустрічатися із Януковичем, Мірошниченко зазначив: "В демократичному світі політики мають право робити заяви".

"Що стосується позиції наших європейських колег, то ми її поважаємо. Я не можу погодитись з тезою, що з нашим президентом не готові зустрічатися світові лідери. От нещодавно в Мюнхені була зустріч президента з держсекретарем США. І до цього в президента відбувалися зустрічі на найвищому рівні, контакти", - уточнив він.

Депутат додав, що "у робочому режимі є постійний зв'язок фактично з усіма ключовими країнами, як Європи, так і усього світу".

"Україна є важливим суб'єктом міжнародної політики і президент країни - активним геополітичним гравцем", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...