Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія підпише газову угоду з Україною тільки після оцінки ГТС

Неділя, 4 березня 2012, 13:28

Терміни підписання нової газової угоди між Україною та Росією залежать від термінів оцінки української ГТС.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов в неділю на виборчій дільниці в Києві, відповідаючи на питання "Інтерфакс-Україна" про стан газових переговорів.

"На сьогоднішній день я бачу тільки одне: якщо оцінка української ГТС буде проводитися до 1 серпня, то цілком очевидно, в кращому разі на якісь угоди тільки в другій половині року", - сказав Зурабов.

Він також повідомив, що переговори тривають, і стосуються трьох основних груп питань.

"Перша група питань - це ціна на газ. Друга група питань - це обсяги споживання газу Україною, третя група питань - це яка кількість газу в інтересах споживачів в Європі через українську ГТС буде прокачуватися", - сказав посол.

На його думку, будь-яка інформація, яка з'являється в ЗМІ на цю тему, - це "спроба або підсилити чиюсь переговорну позицію, або послабити". "І до суті питання жодного відношення не має", - додав Зурабов.

Він також підкреслив, що готуються не просто зміни до газових угод, а міжурядова угода між Україною та Росією з газового питання.

"Треба мати на увазі, що угода має бути підписана не на один рік, і не на два. А по всій видимості, на період до 2020 року", - заявив посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування