Генпрокуратура має свідків вбивства Щербаня - Кузьмін

Субота, 7 квітня 2012, 00:06

Є свідки, які прямо називають Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка організаторами та замовниками вбивства Євгена Щербаня.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер".

Відповідаючи на питання, як син Щербаня, міг знати зміст ділових переговорів батька, він заявив: "Я ось таке ж точно питання задав йому. Я його сам особисто допитував".

"Руслан Щербань заявив, що він з 12 років з батьком поруч. І в 18 і в 19 років він брав участь з батьком у переговорах. Він багато чого не розумів з деталей, але суть він пам'ятає", - зазначив Кузьмін.

"Більше того, його батько залучав до цього бізнесу, батько їздив постійно з ним. І я нагадую, що коли розстрілювали сім'ю Щербаня, Руслан був з батьком", - розповів заступник генпрокурора.

"Якщо Руслан Щербань зробив помилковий донос, обмовив невинних людей, він може понести кримінальну відповідальність за це", - уточнив представник ГПУ.

Кузьмін також заявив, що окрім сина Щербаня є й інші свідки у справі про вбивство.

"Не тільки Руслан говорить про це. Допитані нами свідки підтверджують наявність конфліктів інтересів межу Тимошенко і Щербанем з приводу газових контрактів, між Лазаренко і донецькою групою бізнесменів з приводу експансії дніпропетровського бізнесу в Донецьку область", - додав він.

"Є свідки, які прямо називають Тимошенко і Лазаренко організаторами, замовниками та людьми, які профінансували вбивство Щербаня", - підкреслив чиновник ГПУ.

"Ми допитали свідка у справі, який прямо заявив про те, що він в 2005 році, перебуваючи на території США, зробив заяву американського уряду, у спеціально уповноважений американський орган про те, що Тимошенко і Лазаренко в змові скоювали злочини на території України в тому числі, замовляли вбивства", - розповів Кузьмін.

"Ці дані повинні бути в спецслужбах США. Я підписав відповідні запити в Держдеп США та американському послу в Україні з цього приводу. Відповіді поки немає", - додав заступник генпрокурора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News