Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джерело в Кремлі: Росія намагалася вплинути на рішення по Тимошенко

Четвер, 3 травня 2012, 09:46

Росія намагалася вплинути на рішення української влади щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на високопоставлене джерело в Кремлі.

"Чесно? Намагалися (вплинути). У рамках незалежної української судової системи. Говорили, що щодо неї ведуться неправомірні дії", - сказав він.

"Вона мала всі санкції від (тодішнього президента України) Ющенко, і Ющенко говорив (президенту РФ) Медведєву, що прем'єр має всі повноваження для підписання контрактів", - сказав співрозмовник.

"Адже виходить, що ми теж уклали неправомочні контракти, а це невірно", - додав він.

"Дії влади щодо Тимошенко, що, як ми вважаємо, у рамках своїх повноважень підписала ясні для нас угоди щодо зрозумілого для нас питання, - звичайно, це накладає певний відбиток на відносини", - сказав співрозмовник.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляв, що Росія вважає політизованою справу Тимошенко й неприйнятним вирок суду за законно діючий контракт по газу.

У заяві МЗС РФ також відзначалося, що в Москві вбачають антиросійський підтекст у справі Тимошенко.

Президент Медведєв називав судовий процес над Тимошенко внутрішньою справою України, але відзначав, що в українського правосуддя не повинно бути антиросійського підтексту.

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, у свою чергу, заявляв, що не розуміє, чому екс-прем'єр України Тимошенко була визнана винною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування