Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Бундестазі пропонують судитися з Україною через Тимошенко

Четвер, 3 травня 2012, 13:14

У Бундестазі закликають Німеччину через поводження з Юлією Тимошенко подати на Україну скаргу до Європейського суду з прав людини.

З відповідною пропозицією виступив речник фракції ХДС/ХСС з зовнішньої політики Філіп Місфельдер, повідомляє Тиждень з посиланням на газету Das Handelsblatt.

Місфельдер запропонував, щоб Німеччина обговорила можливість позову проти України разом зі своїми європейськими партнерами.

За його словами справи проти Юлії Тимошенко та її лікування у в’язниці порушують Європейську конвенцію з прав людини, яка гарантує право на справедливий судовий розгляд та забороняє тортури і нелюдське поводження. Україна ж є членом Конвенції з 1997 року і зобов’язалась поважати основні права людини.

"При захисті прав людини треба використовувати гостріший меч, ніж просто заклики до бойкоту", - вважає Місфельдер.

Така пропозиція, втім викликала хвилю критики серед представників інших партій.

"Умови утримання під вартою окремих представників опозиції, якими б значимими вони не були, поки що не вели до того, щоб одна країна позивалась до іншої", -  заявив голова фракції Вільних демократів у Європейському парламенті Александр Граф Ламбсдорф.

"А думка про те, що Німеччина без згоди ЄС, особливо наших польських сусідів, буде прагнути до такої масивної конфронтації з Україною, свідчить про те, що ідея пана Місфельдера, є м’яко кажучи непродуманою", - додав він.

За словами Ламбсдорфа, приводом до таких скарг в минулому були війни або тероризм між державами-учасницями.

Крім того, про умови утримання Тимошенко давно відомо, але Місфельдер раніше щодо цього не висловлювався.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування