Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція попереджатиме уболівальників про злодіїв і псевдоДАІшників

Неділя, 3 червня 2012, 14:05

МВС застерігає іноземних уболівальників, які приїдуть на Євро-2012, від кишенькових злодіїв, "барсетників" і псевдоінспекторів ДАІ.

Подібні злочини - це найбільші ризики, які можуть загрожувати гостям Євро, йдеться у інформації, розміщеній у спеціальному буклеті, який було презентовано 1 червня, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Інформаційні брошури кишенькового формату тиражем 200 тисяч розповсюджуватимуться на митницях, в аеропортах і вокзалах, а також просто на вулицях приймаючих міст. Інформація буде розміщена також на офіційному сайті відомства.

"Найбільші небезпеки - це, по-перше, кишенькові крадіжки у місцях масового скупчення людей – базарах, закладах торгівлі і харчування, громадських місцях. Друге - крадіжки у машинах без сигналізації так званими "барсетниками". Третє – "перевірка" псевдоінспекторами ДАІ. Це найбільші ризики кримінального характеру для іноземців", - заявив керівник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

Для попередження останнього випадку, у буклеті міститься вигляд інспектора ДАІ, а також міліцейського посвідчення.

Водночас речник МВС додав, що гостям Євро не варто боятися злочинів на ґрунті расизму або ксенофобії. Подібних справ за відповідною статтею №161 ККУ за останні 4 місяці в Україні взагалі не було порушено.

Він також наголосив, що в випадку непорозуміння іноземці можуть звернутись на довідку МВС, де отримають усі роз’яснення англійською мовою. Усі необхідні "гарячі" телефони вказані також у брошурі відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування