Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Януковича вихваляється доброчинністю

Четвер, 7 червня 2012, 13:45

Благодійний фонд "Олександр Янукович" передав станції швидкої медичної допомоги Донецька 10 сучасно обладнаних машин "швидкої допомоги".

Про це заявляє прес-служба фонду в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До поповнення в Донецьку було 58 машини швидкої допомоги (їх зношування склало 80%), а за нормативами їх має бути 100. Скільки людей не дочекалося швидкої допомоги – і рахувати ніхто не береться", - зазначається в повідомленні.

Загальна вартість 10 машин разом із обладнанням – понад 6,5 млн грн.

Прес-служба фонду зазначає, що купівля 10-ти машин "швидкої допомоги" для Донецька – лише один із проектів фонду. За роки роботи він здійснив 4 великих проекти з технічного переоснащення медустанов.

"Чим більше розвивається бізнес Олександра Януковича, тим більш масштабні проекти фінансує фонд. Сьогодні обговорюються нові проекти", - зазначають у прес-службі.

Головний лікар станції швидкої медичний допомоги Донецька Володимир Христенко каже, що 10 нових машин "швидкої" дозволять надавати більший обсяг допомоги.

"Наприклад, подаровані автомобілі оснащені дефібриляторами, суміщеними з кардіомоніторами. У них є спеціальна програма, яка дозволяє провадити розряд саме в потрібний момент. Нерідко це відіграє вирішальну роль при інфарктах, травмах, що супроводжуються шоком, гострій серцево-судинній недостатності, яка взагалі є причиною смерті номер один у світі. Завдяки новим машинам у нас є нові можливості врятувати людські життя", - зазначає він.

За словами Христенка, одна машина обслуговує до 5,5 тис. викликів на рік, тобто, 10 нових машин дозволять за рік обслужити на 55 тис. клієнтів більше, ніж раніше.

А заступник голови Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва вважає, що "допомога благодійного фонду "Олександр Янукович" – це хороший приклад підтримки системи охорони здоров'я з боку приватного бізнесу".

"Така допомога дуже актуальна, особливо напередодні матчів Євро-2012 у Донецьку. Завдяки новим машинам ми зможемо поліпшити оперативність і якість медичних послуг. Користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх представників великого бізнесу, щоб ті повторили приклад Олександра Януковича", - заявляє вона.

За словами лікарів, при масовому скупченні людей, яке очікується в Донецьку в період матчів футбольного чемпіонату, значно зростає число викликів "швидкої допомоги".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування