Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК буде скаржитися правоохоронцям на підкуп виборців

Четвер, 7 червня 2012, 18:21

У Центральній виборчій комісії обіцяють повідомляти в міліцію про всі відомі їм випадках можливого підкупу виборців.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера після засідання Центрвиборчкому, присвяченого організації виборчого процесу перед виборами народних депутатів, пише "Дело".

За його словами, у фальстарті політичної агітації винні не лише політичні сили, які заздалегідь готують свій електорат, але й самі виборці.

"Політичні сили з кожними виборами поводяться все нахабніше. До того ж український виборець розпещений передвиборними подачками", - зазначив Магера.

"Суспільство не повинно таке терпіти, а поки ми ставимося толерантно до такої "допомоги", нас будуть намагатися підкупити", - сказав він.

Як пояснив Магера, у ЦВК з такими процесами боротися не можуть. Центрвиборчком може, у випадку виявлення подібних інцидентів, лише спрямувати заяву у правоохоронні органи й прокуратуру й чекати подальшого розслідування.

Він не виключає, що за такі дії горе-агітаторам може загрожувати кримінальна відповідальність.

"Якщо буде виявлений зв’язок між передчасним підкупом громадян і наступною реєстрацією особи в кандидати в народні депутати України за певним мажоритарним округом, йому може загрожувати кримінальна відповідальність", - сказав Магера.

Як відомо, агітаційна кампанія до парламентських виборів-2012 ще не почалася, а депутати вже активно агітують виборців подарунками. В основному це продуктові набори, але іноді й подарункові сертифікати, і мобільні телефони.

Виборча кампанія почнеться наприкінці липня.

Партії й кандидати в депутати в одномандатних округах мають право почати передвиборну агітацію з наступного дня після реєстрації в Центрвиборчкомі.

Реєстрація кандидатів у депутати має завершитися 20 серпня.

У період кампанії ЦВК заборонив проводити агітацію, яка супроводжується наданням матеріальних коштів або безкоштовних товарів, крім тих, які містять назву й символіку партії. Вартість таких товарів не повинна перевищувати 33 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування