Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закриття "кіпрської дірки" затягує Україна - посол

Вівторок, 3 липня 2012, 14:18

Переговори з денонсації угоди з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування затягуються через українську сторону.

Про це заявив посол Кіпру Евагорас Вріонідес на прес-конференції, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Дуже часто з публікацій в ЗМІ створюється враження, що нібито Кіпр не хоче підписувати цю угоду. Останнє засідання з цього питання відбулося в Україні в листопаді 2010 року, а наступне мало відбутися через три місяці", - сказав він.

"Потрібно сказати, що у нас було дві спроби його організувати. Були спроби провести переговори, але кожен раз вони відкладалися на потім. Тому я не згоден, що м'яч зараз на полі Кіпру. Ми чекаємо відповідь української сторони", - зазначив Вріонідес.

За його словами, останній раз спроба провести новий раунд переговорів була в квітні поточного року.

"У нас ще є час, щоб ми могли зустрітися, обговорити це питання і остаточно узгодити текст нової угоди про подвійне оподаткування", - підкреслив посол.

Він також зазначив, що зараз мова не йде про конкретні умови угоди, сторонам потрібно, хоча б зустрітися і намітити подальшу роботу.

"Головною темою угоди є ставки дивідендів і податків. З української і кіпрської сторони необхідно узгодити, якими будуть ці ставки. Сьогодні вони на нульовому рівні", - сказав Вріонідес.

"Це означає, що українці можуть створювати підприємства на Кіпрі, робити відповідні платежі, при цьому ці платежі не будуть обкладатися податками. Зараз в уряді Кіпру і серед опозиції звучать позиції, що це неправильно, що діяльність таких підприємств повинна обкладатися податком", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...