Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченка можуть екстрадувати з Італії до США – адвокат

Субота, 4 серпня 2012, 14:38

Адвокат колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка Микола Неділько не виключає, що його підзахисний може бути екстрадований з Італії до США.

У коментарі УНІАН адвокат пояснив, що стосовно Мельниченка та його родини з 2000 року діє програма захисту свідків, застосована Сполученими Штатами.

"Про затримання (Мельниченка) я дізнався з засобів масової інформації та інших певних надійних джерел, оскільки наразі у мене відсутні ті канали зв’язку з Мельниченком, які були раніше - мобільний зв’язок, скайп тощо", - зазначив Неділько.

Він також не виключив, що Мельниченко може бути екстрадований до України та одразу доставлений до Шевченківського райсуду Києва для обрання йому міри запобіжного заходу.

Однак в такому разі, як зазначив адвокат, Генпрокуратура має негайно повідомити сторону захисту про такі дії для того, щоб вона була присутня в судовому засіданні для надання своєму клієнтові відповідної правової допомоги.

"Якщо ж Мельниченко буде екстрадований до Сполучений Штатів, то він не може бути переданий українській стороні, оскільки між США та Україною немає договору про екстрадицію розшукуваних осіб. Крім того, основним чинником є програма захисту свідків, яка надана Мельниченку та його родині з боку Сполучених Штатів", - сказав Неділько.

Відповідаючи на запитання, чи планує він та інший адвокат Мельниченка Павло Сичов виїжджати до Італії, Неділько зазначив, що наразі такої необхідності немає, оскільки, по-перше, угода про надання Мельниченку юридичної допомоги, яка укладена з адвокатами, діє лише на території України, по-друге, в Італії є певні особи, які можуть надати Мельниченку відповідну правову допомогу.

При цьому Неділько не виключив, що в разі виникнення необхідності, він та Сичов можуть поїхати до Італії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування