Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Польщі відмовився бути посередником між Януковичем і Тимошенко

Понеділок, 6 серпня 2012, 10:31

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає недоцільним модерувати діалог між владою та опозицією в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю тижневику Wprost, повідомляє його прес-служба.

Журналіст зазначив, що у видання є інформація про те, що Коморовський отримав пропозицію вести переговори між табором президента Віктора Януковича та екс-прем’єра Юлії Тимошенко, однак глава польської держави не прийняв цієї пропозиції так само, як і польський уряд.

"Слід приймати пропозиції, які реальні до втілення, а також ті, які, ймовірно, можуть бути успішними. Щоб у чомусь бути посередником, треба мати дві сторони схильні до розмов. А в Україні такого нема. У багатьох питаннях регулятором є осінні вибори", - прокоментував це запитання Коморовський.

У той же час польський президент не вважає, що у відносинах з Україною Польща не була успішною, оскільки Україна все ж демонструє певний прогрес.

"Є значний поступ. Україна зміцнила свою суверенність і почуття національної свідомості. Нинішня влада завершила переговори в тому питанні, яке нещодавно виглядало мрією – угода про асоціацію з ЄС. Є очевидні перешкоди та слабкості, до них я відношу справу Тимошенко, але на майбутнє України я намагаюсь дивитись як на виклик геостратегічного значення", - підкреслив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: