Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уповноважений уряду каже, що Євросуд не допоможе звільнити Тимошенко

Понеділок, 3 вересня 2012, 10:44

Представникам Юлії Тимошенко буде складно довести Європейському суду з прав людини, що екс-прем’єра взяли під варту в серпні 2011 року з політичних мотивів і кілька місяців утримували в слідчому ізоляторі в неналежних умовах.

Про це заявив уповноважений українського уряду у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький в інтерв’ю, повідомляє з посиланням на "5 канал" ресурс "Коментарі".

"Якщо говорити об’єктивно, то в жодній справі, коли людина містилася в таких умовах, в яких перебувала заявник (Тимошенко), Європейський суд не угледів порушення статті Європейської конвенції (про права людини 1950 року), яка стосується умов утримання", - сказав Кульчицький.

Він додав, що якщо ЄСПЛ усе ж прийме сторону Тимошенко, автоматично звільнити колишню главу уряду Київ не зможе.

"Український суд має переглянути своє рішення з урахуванням висновків Європейського суду. У будь-якому випадку, без рішення національного суду цього зробити (звільнити Тимошенко) неможливо", - пояснив уповноважений українського уряду.

Адвокат Тимошенко Валентина Теличенко впевнена, що Євросуд із прав людини задовольнить всі позовні вимоги її підзахисної – і після визнання Євросудом порушень прав Тимошенко на справедливий суд вирок екс-прем'єра має бути скасовано.

Як відомо, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) 28 серпня розпочав розгляд скарги Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції прав людини та основних свобод.

Раніше Печерський районний суд Києва визнав Тимошенко винною у перевищенні влади при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році і засудив її до 7 років позбавлення волі.

Захист Тимошенко звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на незаконний арешт екс-прем’єра влітку 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування