Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гроші на підготовку олімпійців йшли чиновникам?

Середа, 5 вересня 2012, 19:11

Українські олімпійці поскаржилися на фінансові махінації з боку керівництва збірної і Федерації легкої атлетики.

На навчально-тренувальних зборах спортсмени олімпійської збірної України отримували лише половину від призначених їм коштів, повідомляють "Коментарі".

На відміну від документів, згідно з якими збори проводилися на олімпійській базі Росії в м. Кисловодську, спортсмени проживали на знімних квартирах і були змушені самостійно піклуватися про своє харчування.

Одна з українських спортсменок протягом багатьох років змушена була купувати необхідний спортивний інвентар за власні кошти, в той час як держслужба справно виділяла кошти ФЛАУ в достатньому обсязі на закупівлю того самого інвентарю.

Інший легкоатлет у свій час змушений був підробляти вихователем у дитячому садку, щоб зводити кінці з кінцями.

68 спортсменів і тренерів, 25 з яких брали участь в Олімпіаді 2012 року, підписали лист-звернення керівнику Державної служби молоді та спорту Равілю Сафіулліну з проханням розібратися в ситуації, що склалася.

На зустрічі, проведеній між спортсменами і Сафіулліним, були озвучені ці та багато інших фактів зловживань функціонерів ФЛАУ.

В результаті Державна служба молоді та спорту створила комісію з розслідування фактів фінансових порушень і відсторонила на час розслідування п'ятьох посадових осіб, відповідальних за організацію підготовчого процесу.

Більш детальну інформацію про факти порушень з боку функціонерів ФЛАУ олімпійці пообіцяли розповісти на спеціальній прес-конференції в четвер.

Як відомо, на літніх олімпійських іграх 2012 року в Лондоні в легкоатлетичних видах розіграли 47 комплектів нагород, з яких тільки одне срібло та 2 бронзові медалі дісталися українцям.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: