Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-посол США: Росія налаштована підпорядкувати Україну

Понеділок, 1 жовтня 2012, 16:12

Через згортання демократії в Україні і погіршення стосунків з Європою та США Київ залишиться наодинці з Росією, яка налаштована підпорядкувати Україну своєму впливу.

Таку думку на конференції, присвяченій викликам, що стоять перед Україною, сказав колишній посол США в Україні, аналітик Інституту Брукінгса Стівен Пайфер, повідомляє Голос Америки.

За його словами, думка, що геополітична важливість України дозволить Заходу закрити очі на те, що відбувається ній – помилка.  

Відповідаючи на питання, Пайфер заявив, що уряд України блефує у стосунках із Заходом, коли вдає, що готовий зблизитись із Росією, якщо Європа та США наполягатимуть на своєму.  

"Для українського уряду, для Януковича та його кола зближення з Росією – поганий крок в загальноекономічному вимірі, у вимірі особистого бізнесу. Це також поставить під удар і суверенітет України. Поступки Заходу нічим таким Януковичу не загрожують. Тож якщо Захід розуміє ситуацію, то назве позицію Януковича блефом", - сказав Пайфер.

Американські доповідачі погодилися, що наступ на демократію загрожує самій українській  владі та грає проти інтересів президента Віктора Януковича.

На думку експертів, джерело нинішніх проблем України знаходиться в самій Україні, і можливості впливу на ситуацію з боку Заходу є обмеженими.

Учасники конференції наголосили, що згортання демократії в Україні обернеться посиленням тиску на Київ з боку Росії, якому Київ, залишившись без підтримки Європи, просто не зможе протистояти. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...