МЗС: біометричний паспорт дозволить їздити без віз до Європи

Середа, 3 жовтня 2012, 21:16

Після виконання Україною плану дій зі спрощення візового режиму з ЄС безвізовий перетин кордону українцями здійснюватиметься лише за наявності біометричних паспортів.

Так прокоментував ухвалення Верховною Радою закону із запровадження біометричних паспортів голова Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Отримання біометричного паспорту не є обов’язком громадянина, він може залишити старий паспорт. Але виїзд за старим паспортом залишить процедуру отримання віз. Тобто, безвізовий режим у будь-якому випадку буде розповсюджений виключно на власників біометричних паспортів", - зазначив Волошин.

Він наголосив, що запровадження біометричних паспортів - вимога європейської сторони для України у рамках виконання плану дій з лібералізації візового режиму.

Згідно із законом, який 2 жовтня ухвалила Верховна Рада, замість нинішніх внутрішніх паспортів буде картка, що містить безконтактний електронний носій.

Оформлення і видача паспорта громадянина України здійснюються розпорядником Єдиного державного демографічного реєстру.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої також містить безконтактний електронний носій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування