Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці раді, що "Євро-2012" було у нас, попри розкрадання й дорожнечу

Четвер, 4 жовтня 2012, 10:46

Українці задоволені тим, що Євро-2012 відбувалось саме в Україні, вони високо оцінили якість організації чемпіонату і бачать, передусім, іміджеві здобутки для країни.

Разом з тим українці вважають, що цей чемпіонат був Україні "не по кишені", до того ж під час його організації відбувались масові розкрадання бюджетних коштів.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 1-11 вересня шляхом опитування 1200 респондентів.

21% опитаних вважають, що організація та проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012 пройшли на високому рівні, ще 54% - на нормальному рівні, хоча могло бути і краще. Лише 8% опитаних оцінили організацію та проведення Євро в країні на низькому рівні.

 

77% опитаних вважають, що іноземні вболівальники мали бути задоволеними своїм перебуванням в Україні під час Євро-2012. Лише 8% - протилежної думки.

Найбільш позитивно оцінили якість організації та проведення Євро мешканці сходу країни, більше молодь, частіше чоловіки. Менш позитивно – заходу і півдня.

78% опитаних переконані, що чемпіонат дав можливість Україні з кращого боку показати себе Європі, протилежної думки – 10%. Тезу однаково підтримали як мешканці заходу, так і сходу.

 

Разом з тим майже стільки ж - 75% - згодні, що проведення Євро-2012 було надто "дорогим задоволенням" для країни. Цю тезу також майже однаково підтримали як мешканці заходу, так і сходу, найбільше – прихильники "Батьківщини" та Компартії.

 

Майже 60% опитаних вважають, що проведення Євро-2012 в Україні дало поштовх до розвитку держави, не згодні – чверть. Ця думка більш популярна серед прихильників Партії регіонів та "невизначених". На заході цю тезу поділяють більше, ніж на сході і півдні.

Водночас майже 70% опитаних вважають, що при підготовці чемпіонату в Україні було масштабне розкрадання державних коштів, не згодні з цим – лише 7%. Теза найбільш популярна на заході, в центрі й на півдні країни, найменше – на сході.

У розкраданні упевнені близько половини прихильників Партії регіонів, близько 70% прихильників КПУ, "Свободи" та УДАРу і понад 80% – "Батьківщини".

Незважаючи на все це, 73% опитаних (і найбільше – на заході та серед прихильників УДАРу) переконані, що дуже добре, що чемпіонат пройшов саме в Україні.

А тезу про те, що Україна повинна була відмовитись від проведення "Євро-2012" поділяють лише 16% і найбільше – в центрі та серед прихильників "Свободи" й КПУ.

Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,8%.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...