Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у Москві схвалив арешт опозиціонерів Развозжаева і Лебедєва

Середа, 7 листопада 2012, 13:30

Московський міськсуд в середу відхилив касацію на рішення про запобіжний захід для затриманих опозиціонерів Леоніда Развозжаева і Костянтина Лебедєва.

Обидва активіста "Лівого фронту, затримані 21 і 17 жовтня відповідно, залишаться під вартою до січня 2013 року, повідомляє ВВС Росія.

Головувала на процесі суддя Лариса Полякова, раніше розглядала касаційну скаргу у справі Pussy Riot.

Засідання почалося з розгляду скарги Лебедєва на арешт, яка, проте, напередодні була відкликана. За словами лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова, Лебедєв пояснив це тим, що не вірить у справедливість суду.

Тим не менш, скарга все одно розглядалася. Прокурор наполягав на утриманні опозиціонера під вартою, тому що Лебедєв нібито планував нові заворушення. Свою провину заарештований не визнав.

"Я приїхав в Росію напередодні показу фільму, ні в чому не винен, ховатися не має наміру", - сказав Лебедєв.

Розгляд скарги Развозжаева розпочалося із запізненням на дві години. У касації говорилося, що на нього чинився фізичний та психологічний тиск, а текст явки з повинною був продиктований співробітниками правоохоронних органів.

"З мене вибили явку з повинною, змусили обмовити лідерів опозиції - Навального, Удальцова, Пономарьова, погрожували членам сім'ї та дітям", - заявив він.

Развозжаев назвав свою справу "політичною провокацією" і закликав суддів прийняти рішення про його звільнення.

За словами його адвоката Анни Ставицької, захист надав докази того, що 19 жовтня Развозжаев був викрадений в Києві і перевезений до Москви.

Що стосується Удальцова, він заявив у своєму акаунті в Twitter, що в прокуратурі його чекають 9 листопада.

Як відомо, кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Развозжаева було порушено 17 жовтня по ст.30 і 212 КК РФ (приготування до організації масових заворушень).

Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту-2", показаному на НТВ 5 жовтня.

У квартирах опозиціонерів пройшли обшуки, після чого Удальцова відпустили під підписку про невиїзд, а Лебедєва затримали і пізніше заарештували до 16 грудня.

22 жовтня стало відомо про затримання Развозжаева. При цьому, за даними Слідкому Росії, Развозжаев з'явився з повинною. Тим часом сам активіст заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, застосували тортури для схиляння до дачі свідчень і доставили в Москву. Басманний суд Москви заарештував опозиціонера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування