Кличко розповів партійцям Меркель, що залежить від Ради

Вівторок, 4 грудня 2012, 17:41

Новий український парламент має бути налаштованим на здійснення реформ, щоб процес підписання Угоди про асоціацію України з ЄС зрушився з мертвої точки.

Таку думку озвучив лідер партії "Удар" Віталій Кличко у Ганновері (Німеччина) на з’їзді партії ХДС, лідером якої є канцлер країни Ангела Меркель.

Зокрема, Кличко наголосив, що його партія поділяє цінності, які сповідують європейські правоцентристські політсили.

"Саме тому ми звернулися до Європейської Народної Партії щодо приєднання до цієї політичної сім’ї. Ми дякуємо ХДС за допомогу в цьому і цінуємо нашу співпрацю. Тепер ми парламентська партія і зробимо все можливе для втілення європейських цінностей в Україні", - запевнив політик.

Під час з'їзду лідер "Удар" та генсек ХДС Герман Грое зробили спільну заяву.

Кличко зазначив, що робота новообраного українського парламенту стане показником готовності політичної еліти до євроінтеграції та реальних перспектив України щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Якщо влада намагатиметься знову сформувати підконтрольний парламент - треба ставити питання про жорсткі персональні санкції проти представників української влади. Якщо ж парламент буде налаштований на проведення реформ у напрямку європейської інтеграції – підписання Угоди про асоціацію матиме сенс і стане можливим", - підкреслив він.

Грое підкреслив, що Україна для Німеччини та ЄС важлива політично, географічно та економічно.

Європейські перспективи він назвав "все ще реалістичними", повідомляє прес-служба "Удару". При цьому Грое зазначив, що це вимагає змін в країні, оскільки стандартів демократії, прав людини і верховенства права в Україні ще не досягнуто.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News