Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок назвав аферистичним держбюджет-2013

П'ятниця, 7 грудня 2012, 13:47

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що держбюджет-2013 – аферистичний.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Аферисти, які лише продукують суцільну брехню про покращення та мільярдні угоди невідомо з ким, на тлі реального зубожіння українців, можуть запропонувати лише аферистичний бюджет", - написав Тягнибок.

За його словами, сьогоднішній стан речей у бюджетній системи інакше як "крах" і "дефолт" назвати не можна.

"По-перше, уряд уже не приховує, що реальна середня заробітна плата, що, за його статистикою, протягом січня – вересня поточного року зросла на 14,9%, наступного року зросте лише на 3,3%. По-друге, Кабмін уперше заговорив про "виважене підвищення соціальних стандартів". І перший крок у цьому напрямку – це значне уповільнення темпів зростання заробітної плати та прожиткового мінімуму", - відзначив свободівець.

Він також наголосив, що вперше за роки Незалежності розрахунковий обсяг зведеного бюджету України зменшується у порівнянні з минулим роком, а рівень державного боргу 2013 року може вперше перевищити обсяг державного бюджету.

"Держбюджет на наступний рік граничний рівень державного боргу визначає в розмірі 483 мільярди гривень, що на 121,5 мільярда гривень або в 1,34 рази перевищує обсяг дохідної частини державного бюджету. Ще більше занепокоєння викликає сума, передбачена для погашення і обслуговування боргу – 116,1 мільярда гривень, або третя частина від дохідної частини бюджету ", - додав Тягнибок.

Натомість, наголосив свободівець, практика влізання в борги наступного року лише посилиться: упродовж 2013-го державні запозичення мають скласти 129,4 мільярда гривень, що на 32,4 мільярда гривень більше, ніж 2012 року.

Крім того, відзначив Тягнибок, у 2013 році зменшуються видатки на гуманітарну сферу, зокрема, освіту, культуру, книговидавництво.

"При загальному скороченні видатків на гуманітарну сферу деякі видатки держбюджету таки зростуть наступного року. Йдеться передусім про прокуратуру. Кошти на її утримання зростуть на 20,7%! Окремим рядком спрямовано кошти на утримання новостворених режимно-секретних підрозділів.., Міністерство внутрішніх справ", - наголосив Тягнибок.

Він додав, що законом про держбюджет на 2013 рік "фактично узаконено ще одну корупційну схему", адже головні розпорядники коштів з дозволу Кабміну можуть здійснювати капітальні видатки без наявності на це планових призначень.

"Це призведе не лише до неконтрольованого накопичення фінансових зобов'язань бюджету, але й відкриває двері для безконтрольного збільшення кошторисної вартості будівництва об'єктів з метою в рази збільшити "відкати"", - переконаний свободівець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...