Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд Великобританії засудив українця до 8,5 років в'язниці

Середа, 6 березня 2013, 19:27

Королівський суд Мейдстоун (Великобританія) засудив 38-річного громадянина України Андрія Куца до 8,5 років позбавлення волі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства Великобританії в Україні.

"Андрій Куц, який проживав у Києві, організував переправлення принаймні 40 нелегальних мігрантів. Використовуючи підроблені документи, вони переправлялися невеликими яхтами до південних портів Великобританії або регулярними рейсами з Іспанії і Гібралтару до аеропорту Гетвік (Лондон)", - сказано в ньому.

У заяві наголошується, що Куц, заарештований листопаді 2012 року, визнав себе винним в організації нелегальної міграції.

"Ця операція, організована на високому рівні, була здійснена з метою одержання прибутку. Ви були не просто виконавцем, ви розробили і втілили в життя цю нелегальну схему", - цитуються слова судді Філіпа Стетмена, сказані під час винесення вироку українцеві.

У повідомленні підкреслюється, що в 2005 році Куц був засуджений за організацію нелегальної міграції в Маямі (США).

"Він відбув 9 місяців покарання у в'язниці... Після звільнення з-за грат його депортували в Україну, де він згодом змінив англійську транскрипцію свого імені та прізвища, подав заяву на отримання нового паспорта, і отримав британську візу нечесним шляхом", - сказано в повідомленні.

Британські та українські правоохоронці продовжують шукати інших членів групи, організованої Куцом.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування