Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко каже, що для суду друге слово Тарути дорожче першого

Середа, 3 квітня 2013, 13:00

При ухваленні рішення суд має його обґрунтовувати, спираючись на свідчення свідків у суді, а не на протоколи допитів у Генпрокуратурі.

Про це заявив захисник лідера опозиції Юлії Тимошенко Сергій Власенко, вочевидь, коментуючи заяву сторони звинувачення у "справі Щербаня" про те, що Сергій Тарута у суді давав інші свідчення, ніж слідчим у 2001 році.

"Саме така вимога закладена у п. 4 ст. 95 нового Кримінально-процесуального Кодексу", - цитує Власенка прес-служба "Батьківщини".

Захисник екс-прем’єра радить представникам прокуратури перед тим, як давати коментарі, "спочатку вивчити норми нового КПК, так розрекламованого деякими представниками режиму Януковича".

"Дуже дивно читати коментар прокурора про те, що під час судового розгляду справи Щербаня суд матиме можливість порівняти свідчення свідків та самостійно зробити висновки щодо їх достовірності та правдивості, адже навіть людям без юридичної освіти, які прочитали пункт 4. ст. 95 нового КПК, зрозуміло, що суд має спиратися лише на показання, отримані під час допиту свідка лише у судовому засіданні", - сказав Власенко.

За словами Власенка, суспільство знає про методи отримання деякими слідчими "потрібної" інформації на допитах, тому за новим КПК суду заборонено посилатися на свідчення, які отримали слідчі під час слідчих дій.

"Для суду важливим є те, що суд почув під час судового засідання", - наголосив він.

"Справа Щербаня, до якої прокурори намагаються "пришити" лідера опозиції Юлію Тимошенко, розвалилася, бо усі свідки обвинувачення, навіть залежні від ГПУ, під час судового засідання заявили, що в них немає доказів причетності Юлії Тимошенко до трагічної загибелі Євгена Щербаня", - сказав Власенко.

За його словами, "показань п‘яти свідків, які допитувалися у суді під час допитів у досудовому розслідуванні, вистачає для того, щоб обвинувачення закрило цю справу, як бездоказову та сфальшовану і припинило ганьбу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування