Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович буде торгуватися Луценком з ЄС - політологи

Понеділок, 8 квітня 2013, 14:48

Звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка українська влада може використати в якості виправдання для того, аби не звільняти Юлію Тимошенко.

Таку думку висловив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко у коментарі Тиждень.ua.

"Рішення щодо Луценка може бути виправданням для президента в тому, аби не робити таких кроків стосовно Тимошенко. Є дві різні справи, таким чином, різні звинувачення, різні терміни покарання, які люди відбули. Тому не треба поєднувати їх між собою. Це може бути елементом своєрідної політичної тактики", - сказав Якименко.

Політолог також зазначив, що звільнення Луценка дає Януковичу можливість звинувачувати європейські партії в ототожненні українського питання та справи Тимошенко. 

"Звільненням Луценка Янукович зробив важливий крок, який поставив його у виграшне становище. Якщо Європа стала наполягати на аналогічному рішенні стосовно Тимошенко, то відкривається можливість для того, щоб звинувачувати європейські партії в ототожненні української справи зі справою Тимошенко", - наголосив політолог.

На думку Якименка, можливе підписання угоди про асоціацію стане компромісом між українською владою та ЄС.

"Питання асоціації буде продуктом певного компромісу - між тим, наскільки українська влада виконає побажання європейської сторони, і тим, як європейська сторона буде готова до сприйняття певного невиконання, задовільного стану для підписання угоди", - сказав Якименко.

В свою чергу, політолог Віктор Небоженко припускає, що звільнення екс-міністра внутрішніх справ можуть використати для того, аби висунути певні умови Європейському союзу в питанні підписання угоди про асоціацію.

"Швидше за все, адміністрація президента подаватиме звільнення Луценка як зародження глибоких демократичних думок в голові Януковича. Я думаю, перших вимог до ЄС можна буде очікувати ближче до 25 квітня", - припускає політолог.

Як відомо, 7 квітня Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...