Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд візьметься за Власенка у травневі свята

Вівторок, 9 квітня 2013, 17:23

Екс-депутат Сергій Власенко стверджує, що Європейський суд з прав людини 7 травня приступив до вивчення обставин справи про позбавлення його депутатського мандата.

"Європейський суд, станом на сьогодні, вже надав пріоритет цій справі. Я вже маю номер (справи). Я отримав пропозиції суду до 7 травня подати їм всі необхідні зауваження та доповнення (до заяви Власенка, поданої в ЄСПЛ) і ці доповнення сьогодні будуть подані ", - повідомив Власенко у вівторок в Києві.

"7 травня розпочинається комунікація. Це дуже швидкий процес - дуже швидко, відповідно до процедури ЄСПЛ", - сказав Власенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що переконаний в тому, що до процесу позбавлення його мандата причетний радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов.

"У мене є глибоке переконання в тому, що цю спецоперацію розробляв і проводив Андрій Портнов. Це моє внутрішнє переконання. У мене немає цього прямих підтверджень, але так як розвиваються події, люди, задіяні в цьому, той спосіб, яким була задіяна судова система , приводить мене до висновку, що за цим стоїть Андрій Портнов, як організатор та ідейний натхненник цих подій ", - сказав Власенко.

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра Тимошенко у ряді кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра. У той же час Власенко був народним депутатом від "Батьківщини".

Власенко 22 лютого 2013 заявив, що подав заяву до Ради адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво. Він зазначив, що відповідно до чинного законодавства право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подання заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Тимошенко.

6 березня 2013 ВАСУ позбавив Власенка депутатського мандата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування