Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ясновидець Рибак вже знає, що голосів за вибори в Києві нема

Понеділок, 3 червня 2013, 13:35

Голова Верховної Ради Володимир Рибак наголошує на необхідності виконання рішення КС щодо київських виборів.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок.

"Рішення КС не коментується, а виконується", - сказав Рибак.

Коментуючи ініціативу опозиції щодо призначення позачергових виборів мера та Київради, рибак висловив переконання, що вона не набере достатньої кількості голосів у Раді, а тому немає сенсу виносити її на розгляд залу.

"коли ми виносимо спірні питання, то хотілося б, щоб ми їх не лише виносили і розглядали. Їх ще треба і голосувати. А я поки що розумію, що необхідної кількості голосів немає", - сказав він.

Коментуючи вибори у проблемних округах, Рибак сказав, що дав доручення робочій групі, прописати всі неузгоджені досі питання, які він потім обговорить з керівниками фракцій.

Ні питання виборів в Києві, ні в округах в порядку денному засідань Верховної Ради на цей тиждень немає.

Як відомо, 30 травня Конституційний суд вирішив, що чергові вибори місцевих рад Києва та Тернополя, а також мера Києва, мають відбутися в жовтні 2015 року.

Відповідне рішення оголосив у четвер заступник голови Сергій Винокуров.

КС зазначив, що для уніфікації строків усіх чергових виборів... і забезпечення можливості механізму одночасного їх проведення, усі чергові вибори депутатів місцевих рад мають відбутися... в останню неділю жовтня 2015 року.

"У цей термін повинні відбутися і вибори депутатів, обраних на позачергових виборах", - зачитав Винокуров.

При цьому він зазначив, що продовження скорочення строків або терміну повноважень органів місцевого самоврядування, обраних на позачергових виборах, є тимчасовим заходом, спрямованим на реалізацію механізму одночасного проведення усіх чергових виборів.... що не перешкоджає реалізації конституційного права громадян брати участь в управлінні державними справами.

Після цього рішення опозиція вирішила, що домагатиметься в такому разі не чергових, а позачергових виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...