Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Удар": Тиск на Броварський осередок продовжується

П'ятниця, 7 червня 2013, 08:39

Київський апеляційний адмінсуд позбавив голову Броварського УДАРу Романа Сімутіна права на заняття адвокатською діяльністю з виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України.

Про це повідомив депутат від УДАРу Павло Різаненко.

За його словами, суть того, що нині відбувається із Сімутіним,  зводиться до одного – повністю відсторонити від можливості захистити активістів, яких незаконно затримала міліція у броварському парку "Перемога" 25 травня.

"Навряд чи те, що адвоката-УДАРівця позбавили ліцензії наступного дня після незаконного затримання – випадковість. Символічно також і те, що суддею по справі Сімутіна був сумнозвісний Олександр Хрімлі, відомий тим, що ще будучи суддею одного з райсудів Донецька у 2004 році, у стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП, внаслідок якого загинуло двоє дітей", - зазначив Різаненко.

"Але замість кримінальної відповідальності він отримав підвищення та направлення у Київ", - додав нардеп.

Депутат зазначив, що усвідомлюючи політичний, замовний характер цієї справи, він бере її під особистий контроль, зокрема, звернеться до Колегії адвокатів України з питання відновлення  адвокатського свідоцтва Роману Сімутіну.

Як відомо, у суботу 25 травня у Броварах під час суботника у парку "Перемога" побили журналіста, а двох активістів відвезли до райвідділку міліції.

Голову Броварського УДАРу 5 червня зранку затримали правоохоронці. За повідомленням "Удару", на нього "примусово одягли наручники та доставили до Броварського відділку міліції".

Йому зачитали ухвалу про привід його, як свідка у справі двох активістів, яких затримали 25 травня під час мирного суботника у парку "Перемога" Броварах.

Броварський суд визнав голову міської організації "Удар" Романа Сімутіна винним у непокорі вимогам працівників міліції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування