"Батьківщина" піде на Хрещення Русі до Київського патріархату

П'ятниця, 26 липня 2013, 15:49

28 липня, у День Хрещення Руси-України, Арсеній Яценюк та його соратники з "Батьківщини" візьмуть участь у літургії у Володимирському патріаршому кафедральному соборі.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

По завершенні літургії у неділю, орієнтовно об 11:30, розпочнеться Хресна хода до пам'ятника святому рівноапостольному князеві Володимиру.

Там близько 12:30 відбудеться молебень.

Потім, орієнтовно з 13.20, заплановано спілкування з представниками ЗМІ.

Як відомо, представники української влади, президенти декількох країн та керівники ряду Церков на чолі з УПЦ Московського патріархату візьмуть участь у інших заходах до 1025-річчя Хрещення Київської Русі – зокрема, у молебні на Володимирській гірці.

Напередодні в УПЦ МП уже заявили, що неучасть УПЦ КП в цих заходах засвідчить, що Київський патріархат – поза православною церквою.

В УПЦ КП заперечили це, а патріарх Філарет заявив, що церкви різних конфесій заздалегідь домовились, що кожна церква святкуватиме окремо, щоб не створювати протистояння.

А президент Віктор Янукович запевнив, що не допустить використання церкви політиками у їхніх інтересах і буде забезпечувати гарантовану Конституцією свободу віросповідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування