Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оробець може піти в Євросуд через переслідування її чоловіка

Вівторок, 9 липня 2013, 13:33

Депутат від "Батьківщини" Леся Оробець не виключає, що звернеться до міжнародного суду в зв’язку з кримінальним переслідуванням її чоловіка - Олександра Омельчука.

Про це вона заявила в коментарі Тиждень.ua.

Від чоловіка, як зазначає Оробець, вимагають сплатити близько 24 млн грн. "нібито за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах".

"Адвокати фірми чоловіка звернулися з касаційною скаргою до Вищого адмінсуду з вимогою скасувати неправомірні рішення попередніх судових інстанцій, а до розгляду справи по суті призупинити дію податкових претензій".

Касаційне провадження ВАСУ відкрив, але "в клопотанні призупинити дію висмоктаних з пальця податкових рішень очікувано відмовив з абстрактним поясненням "у зв’язку з недоцільністю та відсутністю достатніх доводів", – заявила Оробець.

Вона додала, що чим швидше український суд поставить крапку у справі, тим швидше його розглядатимуть у Європейському суді з прав людини.

"У будь-якій цивілізованій державі сфабриковані звинувачення мали б розсипатися в суді, наче картковий будинок. Натомість в Україні суди слугують автоматами зі штампування рішень "за викликом", а всі гілки влади зрощено в кийок, яким вільно користується Банкова", – додає вона.

Депутат розповідає, що невідомі особи, котрі представлялися податківцями, почали проявляти інтерес до співробітників фірми чоловіка ще з початку минулого року.

"Цікавилися інформацією, яка б могла його скомпрометувати. Натякали, що фірму "замовлено" нагорі, що її все одно знищать. У квітні цього ж року порушили кримінальну справу за фактом нібито підробки статутних документів при створенні "Фенікс Капітал", І хоча жодних доказів на підтвердження цієї міфічної версії не віднайшли, навіть не вибачилися за наклеп", – заявила вона.

Восени, як зазначає Оробець, тиск посилився.

"В листопаді до офісу вторглися податківці-гопники: із фізичним і психологічним пресингом замість правових підстав, із заламуванням рук і підтасовкою даних", - сказала вона.

"І вже за підсумками цієї, з дозволу сказати, "перевірки" було складено акт і в межах старої справи було порушено нову – цього разу проти мого чоловіка, за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, у якій йому інкримінували роль організатора", – зазначила вона.

Нагадаємо, 20 червня Оробець заявила, що її чоловік був змушений виїхати за кордон через переслідування її родини.

Таке рішення, за її словами, було зумовлене тим, що було програно апеляцію по кримінальних справах, порушених стосовно компанії "Фенікс Капітал", головою ради директорів якої є чоловік Лесі Оробець.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...