Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не купуватиме браслети, як у Мельника. Грошей немає

Понеділок, 12 серпня 2013, 19:49

У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що на сьогоднішній день не йдеться про додаткові закупівлі електронних браслетів, як про це писали деякі ЗМІ.

Про це заявив "Інтерфакс-Україна" начальник управління зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

"На момент набуття чинності нового Кримінально-процесуального кодексу в листопаді 2012 року робився спеціальний розрахунок потреб в електронних системах контролю для осіб, які перебувають під домашнім арештом", - сказав він.

За його словами, в цьому контексті аналізувалася статистика, зокрема, кількість скоєних злочинів, осіб, яким обираються запобіжні заходи, інші показники.

"Виходячи з цих розрахунків, потреба МВС становила 50 000 електронних браслетів, і ми про це говорили ще в 2012 році. Зараз закуплено 527 систем електронного контролю, необхідне серверне та комп'ютерне обладнання, облаштовані 99 робочих місць, які поступово вводяться в експлуатацію", - розповів представник МВС.

Він запевнив, що мова про додаткові закупівлі електронних браслетів поки не йде.

"У нас немає на це коштів. Хоча потрібно розуміти, що не міліція в першу чергу зацікавлена ​​у використанні таких систем. Звичайно, нам стане простіше відслідковувати осіб, які перебувають під домашнім арештом, але, в першу чергу, в таких браслетах зацікавлені самі підозрювані" , - підкреслив Бурлаков.

За його словами, людина отримує можливість, наприклад, доглядати за старенькою матір'ю, ходити в лікарню або на роботу. Крім того, зазначили в павоохоронному відомстві, далеко не всі мають можливість внести грошову заставу і замість того, щоб чекати суду в СІЗО, вони перебувають удома.

"Адже вироку ще немає і людина перебуває в статусі підозрюваного. Таку можливість дав новий Кримінально-процесуальний кодекс, розроблений з урахуванням європейського досвіду і схвалений венеціанською комісією. Краще "незручні" електронні браслети, ніж "зручна" в'язниця", - резюмував представник МВС.

Як відомо, раніше у МВС повідомили про необхідність 216 млн гривень для придбання електронних пристроїв для забезпечення контролю за домашніми заарештованими.

Як відомо, затриманий за хабар ректор податкоовї академії регіонал Петро Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...