Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Дніпродзержинську дільничний міліціонер із бандою крав авто

П'ятниця, 2 серпня 2013, 15:28

У Дніпродзержинську п’ять осіб, серед яких дільничний інспектор одного з райвідділів міліції, відбирали у водіїв автомобілі, вдаючи з себе міліціонерів.

Як повідомляє прокуратура Дніпропетровської області, у відношенні них розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.289 та ч.2 ст.189 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом та вимагання).

Протягом 2013 року вказані особи незаконно заволодівали автомобілями, за які потім вимагали гроші у мешканців Дніпропетровської області.

"Підшукували автомобілі, які використовувались власниками з порушенням діючого законодавства – без розмитнення, належної реєстрації, тощо. Потім телефонували власникам, нібито з метою купити автомобіль, прибували на зустріч у форменому одязі співробітника міліції і, використовуючи службові посвідчення працівників МВС, відбирали автотранспорт", - сказано у повідомленні.

"У подальшому автомобілі реалізовувалися через мережу інтернет або ще раз "продавалися" своїм власникам", - .зазначає міліція.

"Кожній особі відводилася своя роль: одні підшукували автомобілі, інші відбирали їх та реалізовували, а жінка, що також входила до складу групи, виконувала роль водія таксі, яке привозило злочинців на зустрічі або "підставного" покупця. За такою схемою вони незаконно заволоділи 5-ма автомобілями престижних марок", - констатує міліція.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів.

"Двом підозрюваним, серед яких дільничний інспектор, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще двом – домашній арешт. Максимальний термін ув’язнення за санкціями вказаних статей – позбавлення волі на строк до 8 років", - зазначають у МВС.

За дорученням слідчих прокуратури оперативні працівники міліції намагаються встановити, чи причетні вказані особи до скоєння інших аналогічних злочинів на території області.  

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування