Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хіматаку в Сирії спровокували заяви Обами - посол Сирії

Середа, 4 вересня 2013, 15:25

Хімічну атаку в Сирії спровокували заяви президента США Барака Обами щодо можливості використання сирійською владою хімічної зброї.

Про це у середу в Києві заявив посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль, якого цитує "Радіо "Свобода".

Здійснили ж цю атаку "бандитські формування і західні найманці", які діють проти чинної сирійської влади.

"Одним зі сценаріїв, які раніше розробили США щодо нескореної Сирії, був сценарій з використанням хімічної зброї. На початку конфлікту в Сирії президент Обама заявив, що використання такої зброї стане "червоною рискою", після чого можливе збройне втручання Заходу до Сирії", - уточнив він.

"Ми вважаємо це підготовкою громадської думки для використання цього сценарію, який здійснили у серпні цього року бандитські формування і терористичні групи, створені під крилом Заходу", - заявив сирійський дипломат.

За словами Акіля, адміністрація США спершу звинуватила уряд президента Башара Асада у використанні зброї, а потім оголосила про початок збору відповідних доказів.

Крім того, як наголосив посол, Дамаск звинуватили у використанні хімічної зброї у районі, де немає чіткої "лінії фронту" між урядовими військами і повстанцями.

Відтак, на його думку, важко уявити, що армія використовуватиме зброю масового знищення там, де розташовані її війська.

"Звинувачення Заходу на адресу сирійської влади носять політичний характер. США, разом з іншими членами НАТО, намагаються встановити контроль над цими країнами, поставити там маріонеткові режими. Але Сирія виявилась міцним горішком: ми самостійна держава і не підкоряємось диктатові НАТО. Сирія заважає здійсненню планів заходу щодо встановлення гегемонії на Близькому Сході", - зауважив посол.

Ситуація в Сирії перейшла у критичну фазу 21 серпня з появою інформації про застосування урядовими військами хімічної зброї в ході операцій проти бойовиків в околицях Дамаску.

Інформація не була підтверджена, однак поклала початок відкритим розмовам Заходу про можливе військове втручання в сирійський конфлікт в обхід ООН.

Комітет Сенату США з закордонних справ напередодні узгодив рішення, що санкціонує військову кампанію в Сирії для покарання Дамаска за імовірне застосування хімічної зброї.

За даними західних ЗМІ, цей дозвіл не передбачає наземної операції і встановлює граничний термін для будь яких дій - до 90 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...