Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білорусь не проти отримати вигоди від асоціації України з ЄС

Вівторок, 1 жовтня 2013, 16:36

Білорусь не проти отримати певні вигоди з підписання офіційним Києвом угоди про асоціацію з Євросоюзом, однак воліє бачити Україну в Митному союзі.

Такий висновок можна зробити з бесіди білоруських президента Олександра Лукашенка і прем'єр-міністра Михайла Мясниковича, яку наводить "БЕЛТА".

Однією з тем зустрічі в Мінську був розвиток торгово-економічних зв'язків з Україною і офіційний візит до Білорусі Миколи Азарова, що планується на 7-8 жовтня.

За словами Мясниковича, плани України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом не повинні негативно позначитися на обсягах торгівлі з Білоруссю:

"У цій ситуації Білорусь у жодному разі не повинна втратити торгівлю з Україною, а можливо, навіть знайти певні плюси. У нас там дуже великий ринок".

Разом з тим білоруський прем'єр висловив думку, що в питанні участі України в процесах євразійської інтеграції не слід дотримуватися вибіркового підходу.

"Україна сьогодні заявляє про готовність прийняти близько сімдесяти зі ста з гаком угод, які у нас є в Митному союзі. Безумовно, треба все-таки прагнути до того, щоб це було повноцінне членство", - заявив Мясникович.

Раніше прем'єр Білорусі також заявляв, що загроз для двосторонньої торгівлі Білорусі та України через очікуване підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС поки немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування