Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція обшукала житло керівників осередків "Батьківщини" Луганщини

Четвер, 3 жовтня 2013, 12:19

Міліція у четвер провела два обшуки у помешканнях керівників осередків партії "Батьківщина" у Луганській області.

Про це повідомили у партії.

"Зранку міліція увірвалася до помешкання голови Луганської міськорганізації "Батьківщини" Олександра Калініна, почала перекидати особисті речі, шукаючи начебто докази незаконної діяльності опозиціонера", - сказано у заяві центрального штабу "Батьківщини".

"Як вдалося з’ясувати, обшук проводили співробітники обласного слідчого управління МВС, проводили його на очах дитини, шкільний портфель якої також було ретельно доглянуто", - заявили у партії.

"Не знайшовши жодних доказів, міліціонери забралися, а вже через півгодини надійшов дзвінок від члена Артемівського районного бюро партії Миколи Нечая про те, що у нього теж щойно відбувся обшук з таким самим результатом", - сказано у заяві.

У партії підкреслили, що відбувається "організоване владою цілеспрямоване цькування опозиціонерів в Луганській та Донецькій областях".

"Це далеко не перші спроби міліцейського "наїзду" на Калініна. Навесні цього року під час поїздки до Харкова для участі у акції на підтримку ув’язненого лідера партії Юлії Тимошенко автомобіль Калініна обшукували на предмет вибухівки. Трохи пізніше був повторний обшук автомобіля, - цього разу шукали наркотики", - йдеться у заяві.

У "Батьківщини" наголосили — "міліція нічого не знайшла і не могла знайти, саме тому у партії розглядають такі дії влади як помсту і залякування опозиціонера, відомого своєю активною позицією".

"Партія регіонів не може змиритися з тим, що в областях, які вона вважає своєю приватною власністю і електоральною вотчиною, успішно працює опозиція. Тому проводяться обшуки, тому незаконно арештовано керівника Донецької партійної організації "Батьківщини" Костянтина Матейченка", - зазначається у заяві.

Партія вимагає від керівництва силових органів "негайно припинити незаконний тиск на представників опозиції із залученням співробітників міліції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...