Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глави церков знову просять Януковича випустити Тимошенко

Четвер, 3 жовтня 2013, 17:30

Предстоятелі Церков і лідери релігійних об’єднань України звернулися до президента Януковича із закликом звільнити Юлію Тимошенко.

Про це йдеться у зверненнях предстоятелів церков до президента, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Свої листи з таким закликом Віктору Януковичу спрямували предстоятель УПЦ (Київського патріархату) Патріарх Філарет, глава УГКЦ, архієпископ Святослав Шевчук, Архієпископ-митрополит Львівський РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький.

Також звернення Януковичу спрямували старший єпископ Всеукраїнського Союзу церков християн віри євангельської Михайло Паночко, Голова Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів В’ячеслав Нестерук.

У своїх зверненнях глави церков наполягають на відновленні справедливості як з огляду на християнське вчення, так і враховуючи важливість цього для європейського майбутнього України.

Вони нагадали про вступання у силу У зв‘язку рішення Європейського суду з прав людини щодо Юлії Тимошенко.

Вони також нагадали, що мільйони віруючих громадян висловлюють бажання бачити державу рівноправним членом ЄС.

Патріарх Філарет також зазначив, що "звільнення Тимошенко з ув’язнення, або хоча б надання їй можливості лікуватися за кордоном, — одна з ключових позицій, від яких залежить подальша європейська інтеграція України".

Як відомо, за час ув’язнення лідера української опозиції Глави церков неодноразово закликали Віктора Януковича звільнити Юлії Тимошенко.

Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі, який пройде 28-29 листопада.

Усунення практики вибіркового правосуддя та звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко є умова ЄС для підписання Угоди про асоціацію. Для вирішення цього питання Європарламент відрядив до України місію екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасневського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...