Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олімпійська естафета знову посварила Грузію і Росію

Понеділок, 7 жовтня 2013, 15:52

Грузія звинуватила Росію у спробі використовувати зимові Олімпійські ігри в Сочі в політичних цілях і готова відмовитися від участі в них.

Такі заяви зробили і влада і опозиції Грузії, повідомляють "Новини Грузії".

Обурення викликала участь у російській Національній естафеті вогню XXII Олімпійських ігор Івана Нечаєва, льотчика, який брав участь у бойових діях під час війни проти Грузії у 2008 році.

Уряд Грузії закликав "деполітизувати" Олімпіаду.

"Олімпійська ідея служить саме миру і співпраці, а друга сторона намагається використовувати її в політичних цілях. Інакше не можна пояснити той факт, що одним з учасників естафети вогню Олімпіади Росія вибрала "льотчика, героя війни 2008 року", - обурилися у Іванішвілі.

Уряд Грузії заявляє, що він шанує "суверенне право всіх держав - самим вибрати героїв", але переконане, що "держава, яка хоче налагодити відносини з сусідньою країною, не повинна поводитись так зухвало".

Грузія нагадала, що рішення про участь в Олімпіаді "на тлі окупації" було дуже складним, але вона готова від нього відмовитися.

Влада Грузії сподівається, що Міжнародний олімпійський комітет зверне увагу на події.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі також різко розкритикував дії Росії і закликав Олімпійський комітет "прийняти правильне рішення".

Озвучило заяву уряду грузинське МЗС.

Наприкінці минулого року прем'єр-міністр нового уряду Грузії Бідзіна Іванішвілі заявив, що якщо країна хоче налагоджувати відносини з Росією, то грузинські спортсмени обов'язково повинні поїхати в Сочі.

У Національному олімпійському комітеті Грузії готували до сочинських Ігор майже десять спортсменів.

У серпні 2008 року між Росією і Грузією, яка прагнула вступити до НАТО, відбувся військовий конфлікт.

У результаті його Росія визнала "незалежність" двох регіонів, що входять до складу Грузії: Південної Осетії та Абхазії. Грузія вважає такі дії окупацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування