Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судно Greenpeace може потонути - головний механік

Вівторок, 8 жовтня 2013, 22:33

Головний механік затриманого судна Greenpeace Arctic Sunrise, яке стоїть на рейді в Кольській затоці, попереджає про можливу зупинку генератора і негативні наслідки цього, аж до затоплення судна.

Лист, написаний механіком судна Маннесом Убелсом, озвучили на прес-конференції представники Greenpeace.

За їхніми словами, механіку дали можливість оглянути судно в п'ятницю. Він попереджає, що незабаром генератор, що виробляє електрику для корабля, зупиниться, а разом з ним перестануть працювати всі основні системи, за винятком резервної.

"У корабля більше не буде системи аварійної сигналізації. Звичайні протікання забортної води в моторне відділення не викликатимуть спрацьовування сигналізації", - повідомив Убелс.

"Прошу вас розглянути можливість дозволити мені подбати про корабель, щоб уникнути серйозних неполадок і, в гіршому випадку, затоплення судна", - написав механік.

"За висновком фахівців Greenpeace, не виключена ситуація, коли судно затоне. Один з генераторів вийшов з ладу. Другий може зупинитися, якщо на судні не буде кваліфікованого персоналу", - сказав на прес-конференції представник природоохоронної організації Дмитро Артамонов, попереджаючи, що протікання палива загрожує Кольській затоці.

Як відомо, 19 вересня спецназ прикордонної служби ФСБ Росії взяв штурмом судно Greenpeace за спробу проведення акції протесту проти видобутку нафти на платформі "Прирозломна" у Печорському морі.

На Arctic Sunrise знаходився багатонаціональний екіпаж з 30 осіб, серед яких і один українець.

Всі вони були заарештовані на два місяці і звинувачені в піратстві, за яке їм загрожує до 15 років в'язниці.

8 жовтня щодо капітана судна американця Пітера Уіллкокс також завели адміністративну справу за статтею про непокору законним вимогам посадової особи, яка передбачає штраф у розмірі від 15 до 20 тисяч російських рублів.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...