Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Призерку Олімпіади родом з України підозрюють у торгівлі дітьми

П'ятниця, 1 листопада 2013, 10:27

Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію ЗМІ про те, що серед затриманих в Італії підозрюваних у викраденні дітей, є громадянка України.

Про це в п'ятницю повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Італійські ЗМІ повідомили у четвер про арешт у Палермо колишньої радянської яхтсменки, призера Олімпіади -88 Лариси Москаленко.

Газета "Corriere della Sera" пише, що Москаленко стала однією з семи заарештованих учасників злочинного угруповання, яке займалося викраденням неповнолітніх у Тунісі, Єгипті, Лівані і на Кіпрі для продажу в треті країни.

За даними видання, Москаленко проживала в Палермо, де володіє фірмою, що надавала послуги з здачі в оренду елітних катерів і яхт.

За версією слідства, колишня радянська спортсменка надавала спільникам по злочинному угрупованню яхти і шкіперів для переправлення викрадених дітей.

Крім того, слідчі не виключають, що Москаленко через знайомого - відставного російського генерала брала участь у контрабандних поставках вогнепальної зброї, зазначає "Corriere della Sera".

50-річна Москаленко народилася в Україні, останнім часом живе в Італії. Вона бронзовий призер Олімпіади в Сеулі 1988 року з вітрильного спорту у класі " 470" (у складі збірної СРСР), чемпіонка світу 1991 року, на Олімпіаді в Барселоні 1992 була четвертою у складі збірної СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування