Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов: позови по "розкраданнях" Тимошенко готуються в низці країн Європи

Вівторок, 5 листопада 2013, 15:48

Крім США та Швейцарії позови стосовно розкрадання державних коштів, до яких причетна екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, готуються в низці європейських країн.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні низка країн наполягає на тому, щоб ми звільнили Тимошенко. Виникає питання, буквально вчора пройшла інформація про те, що Міністерство доходів і зборів звернулося до однієї з провідних світових структур, що займається поверненням коштів, які в рамках політичної корупції було виведено з держав, назад цим державам, і сьогодні ця структура подала відповідні позови до судів США й до суду Швейцарії", - зазначив він.

"Імовірно далі - подання позовів до судів Великої Британії та ще низки європейських країн, які, до речі, наполягають на видачі Тимошенко", - розповів Єфремов.

"Є досить великі підстави припускати, що величезні суми грошей на сьогодні перебувають у полі зору близько 0,5 мільярда доларів, а взагалі-то фахівці, які мені поклали сьогодні аналіз цього питання, говорять - до 1 мільярда доларів, які будуть найближчим часом затребувані цією структурою для того, щоб їх повернули в Україну", - уточнив депутат.

"Тоді в будь-якій державі виникає запитання: якщо є ті люди, які в результаті своєї політичної діяльності або обіймання певних посад на державній службі вивели ці величезні кошти за кордони нашої держави, то відповідальні вони перед державою чи ні? Будь-яка європейська держава скаже, що відповідальні", - зазначив "регіонал".

"Тоді які наші дії в нинішній ситуації: ми повинні бігти попереду паровоза або поставити нашим партнерам із Євросоюзу запитання, а що нам робити з цим і як бути в цій ситуації?", - сказав Єфремов.

При цьому він наголосив, що ця ситуація вже впливає на переговорний процес України з ЄС щодо підписання угоди про асоціацію.

"Якщо провідна світова компанія взялася за супровід цієї справи, це вже є фактом, який нікуди не подінеш, і цей факт, хочемо ми того чи ні, все одно впливатиме на той процес, що відбувається", - сказав Єфремов.

При цьому він зазначив, що не звинувачує Тимошенко в яких-небудь злочинах, а розповів про те, що відбувається "певний процес".

"І заплющувати очі на те, що цього нібито немає, напевно, з нашого боку це було б безглуздо, як і з вашого боку", - сказав він.

"Далі ми маємо припускати, що ж буде за цим? А якщо через певний час буде ухвалено позитивне рішення суду, то що ми робитимемо тоді? Сьогодні ми повинні порушити певні закони й ухвалити певні рішення, які дозволяють (звільнити Тимошенко), а завтра ми лікті кусатимемо й казатимемо, що ми це зробили неправильно", - сказав Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування