Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лаврова здивувала "істерика" Європи через ситуацію в Україні

Четвер, 5 грудня 2013, 15:35

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав істерикою реакцію західних країн на відмову України підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це він заявив "на полях" міністерського засідання ОБСЄ в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця ситуація пов'язана з тією істерикою, яку деякі європейці підняли у зв'язку з тим, що Україна, користуючись своїм суверенним правом, вирішила на цьому етапі не підписувати якусь угоду", - сказав він.

Як підкреслив глава російського МЗС, "ми свою позицію формуємо дуже просто: це суверенний вибір України, підписувати чи не підписувати цю угоду".

"Залежно від того, який вибір зробить Україна, ми будемо оцінювати наслідки цього вибору для себе і, природно, робити висновки, якщо буде потрібно", - зазначив Лавров.

За його словами міністра, "все, що говорить Захід, якщо очистити ці заяви від лушпиння і емоцій, на межі неповаги, то Захід говорить, що підписати угоду з Україною - це суверенний вибір".

"Відчуваєте різницю?" - сказав Лавров.

Відповідаючи на прохання прокоментувати поточну внутрішньополітичну кризу в Україні, Лавров назвав її "суверенною справою".

"Це суверенна справа України, і ми за те, щоб не було ніяких несанкціонованих дій, які порушували б чинне законодавство", - сказав він.

"Ми підтримуємо кроки щодо повернення цієї ситуації повністю в конституційне русло", - додав Лавров.

Він вважає "дивною" реакцію Заходу на ситуацію в Україні.

"Кричати, мовляв, ви не приєдналися до нашої економічній структурі, тому ми підтримуємо мирні протести проти такого вашого рішення, - це, м'яко кажучи, дивно", - вважає Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування