Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дослідники назвали головних міністрів-"прогульників"

Вівторок, 4 лютого 2014, 15:05

Голова МЗС Леонід Кожара, міністр оборони Павло Лєбедєв та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко були найменш дисциплінованими членами Кабінету Міністрів України у 2013 році.

Про це свідчать результати аналізу протоколів урядових засідань, проведеному Центром політичних студій та аналітики. Всього у 2013 році відбулося 74 засідання КМУ.

За даними дослідників, Кожара, Лєбедєв та Захарченко відвідали лише 51, 58 та 61% минулорічних засідань уряду.

Сергій Арбузов, який зараз виконує обов'язки голови Кабміну, на посаді першого віце-прем’єр-міністра у минулому році також пропустив значну кількість урядових засідань – майже 40%.

Найбільш дисциплінованими урядовцями виявилися колишній голова уряду Микола Азаров (відвідав 95% засідань), Дмитро Табачник, міністр освіти та науки (92%) та колишній міністр юстиції Олександр Лавринович (91%).

"Варто нагадати, що згідно із Регламентом Кабінету Міністрів України, члени КМУ беруть участь у його засіданнях особисто. Вони можуть бути відсутніми у разі відпустки, відрядження, через хворобу або з інших поважних причин. Питання відсутності "з інших причин" член уряду має узгоджувати із прем’єр-міністром", - підкреслюють дослідники.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: